Ciocănești

Drumurile comunale, închise pentru lemnarii rău-platinici

CL al comunei a amplasat bariere ce blochează accesul mașinilor ce nu și-au plătit taxa de utilizare a drumului și al mașinilor mai mari de 20 de tone Primăria Ciocănești și o parte din agenții economici de exploatare a lemnului în pădurile din zona localității sunt în „clenciuri”. Consi-liul Local al comunei a hotărât montarea de bariere pe drumurile din administrarea lui, pentru agenții care nu și-au plătit taxa de utili-zare a drumurilor, dar și pentru cei care nu le folosesc corespunzător. Conform declarațiilor primarului, se încearcă astfel protejarea tron-soanelor comunale, modernizate prin fonduri SAPARD în perioada când Ciocănești era în componența comunei Iacobeni și care sunt încă în garanție. Conform documentelor încheiate la finalul lucrării, constructorul nu acordă ga-ranție beneficiarului decât dacă sunt respectate restricții de tonaj al mașinilor, de până la 20 de tone, clauză ignorată de agenții din zonă ce transportă material lemnos cu autotractoare ce depășesc cu mult această capacitate.
 

„Nu este un act de răutate, nu plătim polițe nimănui și nu este o măsură instituită cu intenții ascunse. Restricția pe care noi am impus-o este în concordanță cu legea și, înainte, am informat asupra intențiilor noastre toate instituțiile și persoanele implicate”, a declarat Gheorghe Tomoiagă, primarul comunei Ciocănești. Pri-marul a explicat că barierele rămân coborâte pentru agenții rău-platnici și pentru cei care folosesc la transportul lemnului din pădure camioane ce depășesc capacitatea de 20 t. „Unii au înțeles, dar alții nu și au forțat abuziv accesul, au rupt sigiliile și au tăiat lacătele. Au intrat apoi pe drum cu TAF-uri cu potcoavă sau au legat lemnul și l-au târâit pe șosea, sfidând însăși comunitatea locală. Nu se înțelege că legea trebuie respectată, dar mai ales că principalii beneficiari ai drumului modernizat sunt chiar ei, oamenii comunei. Pentru 100 de milioane de lei câștig, distrug 1 miliard”, a afir-mat primarul Tomoiagă. Blocajul cu barieră pe drumurile comunale la Ciocănești va continua până când taxele restante vor fi plătite, iar agenții vor respecta limita de tonaj a mașinilor de transport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: