„Rapid și cu profesionalism”

Direcția Sanitar-Veterinară va avea dotare pentru depistarea gripei aviare În următoarele zile, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava va fi capabilă să detecteze virusul gripei aviare. Anunțul a fost făcut de directorul executiv dr. Petrea Dulgheru, care a declarat că deja au fost semnate contractul pentru livrarea truselor și kit-urilor necesare. „Vom putea pune diagnosticul rapid și cu profesionalism”, a precizat dl Dulgheru, adăugând că probele ieșite pozitive vor fi înaintate laboratoarelor de specialitate din Capitală.
 

Dotarea costă peste un miliard de lei, bani de la ANSVSA, dar și din venituri proprii. Dr. Dulgheru a ținut să menționeze că, în mod obligatoriu, lunar, se vor recolta probe din fondurile de vânătoare și gospodăriile populației. Județul Suceava este în zona a treia de risc din cele patru existente, având în raza de deservire și județul Botoșani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: