Pe luna trecută

Salariile profesorilor se plătesc în intervalul 3-10 decembrie

Salariile profesorilor pe luna noiembrie se plătesc în perioada 3-10 decembrie. Anunțul a fost făcut de subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu, după o întâlnire a Comisiei tripartite de dialog social cu reprezentanții Consiliului Județean, Inspectoratului Școlar Județean și sindicatelor din educație. Adjunctul reprezentantului Guvernului în teritoriu a precizat, de asemenea, că la rectificarea bugetului județean de luna aceasta pentru fiecare unitate administrativ-teritorială vor fi prinse sume de bani pentru achitarea remunerației cadrelor didactice.
 

„La comunitățile locale la care nu sunt bani, se vor găsi fonduri, pentru că sunt unele comunități care au mai mult decât este necesar”, a spus subprefectul. În ceea ce privește diferența de până la 5 la sută din PIB alocată după greva din învățământ, lucru-rile sunt, în opinia dl Băișanu, foarte clare, aceasta dându-se doar pe proiecte. „Am hotărât ca Inspectoratul Școlar să se implice în punerea în aplicare a acestui gen de proiecte, pentru ca banii să poată intra în județul Suceava, în vederea reabilitării și mo-dernizării unităților de învă-țământ”, a subliniat Ștefan Alexandru Băișanu. La ultima rectificare, pen-tru plata personalului din în-vățământul preuniversitar, de la bugetul central județului Suceava i s-a dat 35,6 mili-arde lei, pe când necesarul era de 200 miliarde lei vechi. Președintele Consiliului Ju-dețean, Gavril Mîrza anunța, la fel, o redistribuire de fonduri între localități. „A fost perioada aceasta de grevă și nu se știe exact cum se va plăti. În perioada ce urmează se va discuta cu conducerile loca-lităților, pentru că s-ar putea ca unele să aibă sume în plus. Acești bani nu au decât destinația de salarii și nu pot fi folosiți în altă parte. Acolo unde rămân sume necheltuite, urmează să fie repartizate altor localități”, a precizat dl Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: