Pentru S.C. URB RULMENȚI SA Suceava

Proiect de îmbunătățire a competențelor profesionale

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a desfășurat Conferința finală a proiectului Îmbunătățirea competențelor profesionale și implementarea unei noi politici de resurse umane la S.C. URB RULMENȚI SA Suceava, proiect finanțat prin programul PHARE 2002 – Coeziune Economică și Socială/Dezvoltarea Resurselor Umane. La conferință au participat inspectori și experți de la autoritățile județene și locale (Prefectură, Primărie, Camera de Comerț), directori și profesori de la grupuri școlare, reprezentanți de la firme de consultanță și training din municipiul Suceava. La eveniment au mai luat parte și reprezentanți ai grupului țintă vizat de proiect. În cadrul conferinței, beneficiarul finanțării – S.C. CEPROHART Brăila SA – și partenerul său – S.C. URB RULMENȚI SA Suceava – au susținut lucrări pe tematica din domeniul Dezvoltarea resurselor umane – Calificarea și recalificarea forței de muncă.
 

La finalul conferinței au avut loc dezbateri pe marginea problematicii abordate: formarea profesională continuă, schimb de experiență și bune practici, parteneriate și experiențe acumulate. Dna ing. VIOLETA NEGREANU, directorul de proiect, ne-a precizat că “scopul declarat al conferinței a fost prezentarea, pe plan local și la nivelul grupului țintă, a rezultatelor și reali-zărilor proiectului. Acestea răspund atât obiectivului general, obiectivelor specifice și priorității unu a progra-mului de finanțare, cât și nevoilor de cunoaștere ale unei largi categorii de personal din cadrul S.C. URB RUL-MENȚI SA Suceava, personal implicat direct sau indirect în activități de resurse umane, de organizare și conducere. Partea de interes a constat în îmbinarea reușită, pe toată durata desfășurării proiectului (12 luni), a activităților de consultanță cu cele de instruire, activități care se înscriu perfect în această linie de finanțare. Proiectul vine în sprijinul partene-rului, pe de o parte pentru imple-mentarea unei strategii de dezvoltare a resurselor umane în concordanță cu noua politică de dezvoltare a firmei, care să asigure o capacitate mai mare de adaptare a forței de muncă la cerințele actuale, iar pe de altă parte, pentru asigurarea unui proces de instruire de lungă durată, constant și continuu, pentru toți angajații, în vederea dezvoltării și îmbunătățirii atât a abilităților manageriale, cât și a competențelor profesionale (sală de instruire cu 25 locuri și un birou RU dotate și amenajate corespunzător, 110 angajați instruiți prin proiect în do-meniile mediu, calitate, resurse u-mane, managementul proiectelor, limba engleză)”. La rândul său, di-rectorul general al S.C. CEPROHART SA Brăila, dl ing. DAN BUTEICĂ, a menționat faptul că “programul de instruire pe termen mediu (decembrie 2005 –decembrie 2007), elaborat pe baza celui derulat prin proiect, deschide calea pentru căutarea unor noi surse de finanțare bugetare și/sau europene, precum și pentru dezvolta-rea unor noi parteneriate, atât cu S.C. CEPROHART SA Brăila, cât și cu alți furnizori de programe de formare profesională pentru adulți. Deja, în programul de instruire pe termen mediu sunt prevăzute cursuri (pre-gătite de lectori din cadrul S.C. CEPROHART SA Brăila, Universității “Dunărea de Jos” Galați și INCD – ECOIND București), incluse într-un proiect finanțat de Ministerul Edu-cației și Cercetării și adresat agenților economici din industria prelucrătoare”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI