La Adâncata s-a finalizat proiectul SAPARD

> Trei drumuri comunale au fost modernizate cu finanțare externă în valoare de circa 1 milion de euro > Zeci de gospodării, des condamnate la izolare, au acum acces la asfalt nou – nouț
Autoritățile locale din comuna Adâncata au tăiat, la sfârșitul săptămânii trecute, panglica pentru 9,4 kilometri de drumuri comunale, nou-nouțe și asfaltate ca în palmă. Consiliul Local și Primăria localității au marcat, astfel, darea în funcțiune a trei tronsoane reabilitate cu finanțare SAPARD, fapt ce a permis atragerea la Adâncata a 36 de miliarde de lei vechi, respectiv a aproape 1 milion de euro, prin proiectul „Modernizare drumuri comunale”. „Nici în cele mai optimiste vise nu îndrăzneam să cred că cele trei drumuri vor arăta așa cum arată acum, cu atât mai mult cu cât lucrarea s-a ter-minat după adevărate pe-ripeții, care au întârziat darea în funcțiune, din cauza unei firme neserioase”, a declarat Dorel Filip, primarul comunei Adâncata.
 

Domnia sa s-a referit astfel la faptul că termenul de predare a lucrărilor a fost inițial stabilit pentru anul 2004, Agenția SAPARD acordând, în acest caz, o derogare pentru luna noiembrie 2005, din motive bine întemeiate. Firma de construcții, SC Athinaiki Tehniki, a lăsat baltă proiectul de la Adâncata, rezilierea contractului cu grecii reușindu-se abia în luna februarie 2005, când treaba nefăcută a fost preluată, în urma unei licitații, de ALDP Iași. Mai mult, foștii contractați „hăituiesc” încă în instanță autoritățile locale din Adâncata pentru plata lucrărilor deja efectuate, fiind nemulțumiți de reevaluarea prestației lor stabilită de experți la suma de 4, 1 miliarde de lei vechi. „Important este însă, după atâtea probleme, că treaba s-a terminat și am putut face recepția lucrărilor. Dar și mai important este că zeci de gospodării, care, dacă ploua, ră-mâneau pur și simplu izolate din cauza drumurilor impracticabile, au acum acces la asfalt, așa cum se cuvine într-o comunitate civilizată”, a completat primarul Filip. Recepția lucrărilor s-a făcut în prezența subprefectului Alexandru Băișanu, a reprezentanților Consiliului Ju-dețean Suceava, ai pro-iectanților și constructorilor și ai băncii prin care s-a derulat finanțarea SAPARD.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI