„Trebuie să pescuim în iaz, nu în butoi“

crede prefectul Orest Onofrei
Președintele PNL Suceava, prefectul Orest Onofrei, a declarat, ieri, că PNL nu trebuie să uite de lupta politică, principalul adversar fiind PSD, subliniind că, în ceea ce privește „competiția” cu PD, cele două partide trebuie să atragă electorat din afara Alianței D.A. Dl Onofrei a spus, într-o conferință de presă, că orice partid aflat la guvernare nu trebuie să considere programul de guvernare ca program al partidului, arătând că premierul Călin Popescu Tăriceanu reușește delimitarea activității politice de actul guvernamental.
 

„Greșeala PSD a fost că a considerat că programul de guvernare este și programul politic al partidului și oamenii făceau greu distincție în ce calitate vorbea Adrian Năstase, de premier sau de președinte de partid. La fel, CDR și-a abandonat lupta politică patru ani, concentrându-se pe guvernare. Or, acum, premierul Călin Popescu Tăriceanu reușește să facă distincție între acțiunile politice și cele de guvernare”, a spus dl Onofrei. Domnia sa a subliniat că, în prezent, Alianța D.A. trebuie să acționeze coerent împotriva adversarului politic comun, PSD, și a recunoscut că, în percepția electoratului, PD este „mai prezent” decât PNL. „PD este mai prezent pentru că toate acțiunile președintelui României se reportează ca și activități ale PD. Acesta este și motivul pentru care, în unele sondaje, PD apare deasupra PNL la vizibilitate”, a spus dl Onofrei. El a apreciat că, procentual, PNL nu a scăzut în opțiunile electoratului, dar că, în schimb, PD a crescut „pe alte voturi și nu în detri-mentul PNL”. „Chiar dacă PNL și PD sunt într-un fel de competiție, cele două partide trebuie să acționeze în cadrul Alianței D.A. în așa fel încât să nu fie afectat interesul niciunuia. Trebuie să pescuim în iaz și nu în butoi. Și PNL și PD au un electorat consolidat, specific, și trebuie să atragem un nou electorat, din zona indecișilor sau din zona PSD”, a mai spus președintele PNL Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: