Ultima zi – 30 noiembrie

Termenul de solicitare a retrocedărilor nu va mai fi prelungit

Termenul până la care se mai pot depune documentele necesare de către cei ce solicită retrocedări expiră la 30 noiembrie, iar ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, avertizează solicitanții întârziați că acest termen nu va mai fi prelungit. „Au fost destul de mulți cei care au spus că n-au avut timp să își procure documente doveditoare pentru proprietate, și atunci am dat un termen până în 30 noiembrie. De aici încolo nu vom mai da alt termen, pentru că așa ne lungim cu problema retrocedărilor nerezolvată. Trebuie să finalizăm acțiunea, iar celor care nu depun la timp aceste cereri, nu avem ce să le facem.
 

Acum, pe ultima sută de metri, cei interesați ar trebui să se grăbească să depună cererile la comisiile de pe raza cărora au terenul”, spune ministrul. Chiar și deținătorii de titluri de proprietate foarte vechi ar trebui să profite până la termenul limită pentru a-și înnoi aceste documente, întrucât, în caz contrar, ulterior ar putea avea dificultăți în relația cu diferite organisme ale statului sau chiar cu furnizori de utilități. „Și celor din zona ne-cooperativizată le-am dat posibilitatea să depună cereri și să primească un titlu nou de proprietate. Ei nu au deloc titlu sau au unele foarte vechi, dar au deținut dintotdeauna pământurile. Dacă nu o vor face, vor pierde din nou, pentru că, ulterior, dacă se vor adresa pentru autorizații de construire, pentru branșarea la rețeaua electrică sau în alte astfel de cazuri, nu li se va lua în considerație vechiul titlu. Vor veni taxe suplimentare pentru măsurători și le va fi greu să se descurce. Până pe 30 este termenul limită de depunere a cererilor. Pentru cei ce de-pun cererea în ultima zi, este o perioadă de maximum 45 de zile, în care comisiile tre-buie să clarifice lucrurile și să ajungă la județ, unde se validează”, a mai precizat dl Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: