„Străinul apropiat” la Gura Humorului

„Străinul apropiat” este Stephan Drube din Germania, născut în 1948, absolvent al Academiei de Artă din Hamburg, pasionat cercetător al impactului modernității asupra tradiției și al documentului ei sensibil, cum este fotografia pe care o realizează. Colindător al meleagurilor păstrătoare ale vechimii în țara noastră, atent observator al evoluției semnelor ei în ultimele trei decenii, Stephan Drube vine și pleacă, pe arcul unei meditații care invită la meditație.
 

A expus în acest răstimp la Institutul Cultural Român și la Universitatea Humboldt din Berlin, la Institutul de Geografie din Leipzig, la Muzeul Sașilor Transilvăneni din Gundelsheime, la Muzeul Țăranului Român din București, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul Maramureșului din Baia Mare, la Muzeul Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc, iar astăzi, la ora 16,00, ne vom putea întâlni la Gura Humorului cu străinul care ne-a devenit apropiat, cu artistul și etno-sociologul Stephan Drube și cu creația sa, într-o expoziție deosebită la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Prof. Vera Romaniuc, directoarea instituției-gazdă apreciază vernisajul la care suntem invitați și întâlnirea cu dl Stephan Drube drept un eveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: