100 de pomi de Crăciun, confiscați la Suceava

Brazii tăiați ilegal din fondul forestier al județului Suceava au început să dea deja de lucru polițiștilor și Direcției Silvice Suceava. Patrulele mobile de control al circulației materialului lemnos au descoperit, la sfârșitul săptămânii trecute, 150 de pomi de iarnă comercializați ilegal către populație, pomi ce au fost ulterior confiscați. Vineri, 25 noiembrie, a fost depistat, în cadrul acțiunii, Grigore Ivanovici, din comuna Valea Moldovei, care a apărut la vânzare pe piață, cu 100 de brazi pentru care nu a putut prezenta acte doveditoare de proveniență. Pomii au fost cedați Ocolului Silvic Mălini și vor fi vânduți în condițiile prevăzute de lege.
 

Inspectoratul de Poliție Suceava stă cu ochii pe comerțul cu brazi de Crăciun de la mijlocul acestei luni, acțiunea fiind în desfășurare până după Crăciunul pe stil vechi, respectiv, până spre mijlocul lunii ianuarie. Prin puncte fixe de control se vor face verificări, atât în trafic, cât și în piețele și oboarele din județul Suceava. Se pare că brazii din pădurile bucovinene au intrat primii în colimatorul poliției din România. În urmă cu aproximativ 2 săptămâni, au fost confiscați, la București, circa 80 de pomi de Crăciun proveniți din județul Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI