Suferință fără milă

N-am să pot în niciun caz să o „suplinesc” pe prietena mea Dana Dominciuc, adevărată prințesă pentru inimile celor năpăstuiți, jurnalistă cu har, care ne-a părăsit pe neașteptate tot într-o zi geroasă de iarnă. A început să ningă, prieteni, la Rădăuți zăpada e deja stăpână, sunt pe străzi destui săraci, îmbrăcați în zdrențe și cerșind de mâncare, ei se decupează sfidător din tabloul grigorescian al străzilor, se deslușesc duios și amar din conturul orașului. România va intra curând, să sperăm, în miraculoasa Uniune Europeană, cred însă că Rădăuții vor rămâne undeva la limita anilor 1775, aceasta din punctul de vedere al milosteniei, al sensibilității comunității noastre.
 

Mălina Anițoaei

În afară de dl Babiuc sau de dl Olărean, la Rădăuți numai administrația mai întinde câte o mână nevoiașilor. Ce fac însă patronii cu posibilități financiare remarcabile este greu de știut. Poate că domniile lor au avut demersuri și noi nu am aflat; ori poate că în acțiunile lor viitoare își vor îndrepta atenția mai mult  spre neputincioșii care simt zi de zi și ceas de ceas cum foamea îi dezumanizează. Am văzut o femeie înghițind pe nerăsuflate un colț uscat de pâine, am văzut iadul pe pământ și mi-a fost rușine că sunt om…Poate că ar mai fi vreme – iată vin Sărbătorile! –, poate că în zilele care ne-au rămas vom avea putința de a ne gândi că și din puținul nostru s-ar găsi ceva spre folosul acelora cu mai multe griji decât noi și acest gând ar fi un semn care ne-ar apropia de Dumnezeu. În fond, fără Dumnezeu nu însemnăm nimic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: