O reușită a „literaturii potențiale“ de la Râșca

La chemarea scriitorilor Adrian Urmanov și Nina Vasile, la Mânăstirea Râșca (și în juru-i) s-a desfășurat la sfârșitul verii (la vreme de inundații) Programul Creative Writing Râșca. Gazdă (și profesor) a fost A. Urmanov (la Râșca, părintele Serafim), aspiranți au fost, din țară și de peste granițele ei (nu și cele de limbă!) vreo 70. Astfel că la Râșca (selectați de rigorile organizatorilor, dar și de teama de pu-hoaie) au fost numai câțiva. Tineri autori de poezie care, din aceste zile, grație Editurii Vinea (director, Nicolae Tzone), sunt autori de carte.
 

La Târgul internațional de carte “Gaudeamus” de la București, astăzi, își lansează volumele de debut Andra Rotaru (“Într-un pat sub cearșaful alb”) și Diana Geacăr (“Bună, eu sunt Diana, colega ta de cameră”), pentru ca sâmbătă să se lanseze antologia “Literatura potențială 01” (cu numele unui concept de actualitate activat de A. Urmanov) în care semnează “râșcanii” Claudiu Banu, Ana Alexandra Fărcaș, Diana Geacăr, Irina Roxana Georgescu, Hose Pablo, Dorin Mureșan, Alex Nichfor, Dragoș Rossman, Livia Roșca, Andra Rotaru, Valentina Chiriță. Pre-cizăm că poetele bucureșten-ce Livia Roșca și Andra Rotaru sunt laureate ale Concursului “Labiș” 2005, Irina Roxana Georgescu (Medgidia) a obți-nut Premiul juriului la ediția inaugurală a ArtFest (Suceava, 2005) și, alături de târgoviș-teanca Diana Geacăr, au putut (și pot) fi citite în revista elec-tronică NordLitera. Editați de Vinea sunt însă, acum, și mai vechii colaboratori ai NordLi-terei, Eugen Suman (Bucu-rești) – “Bestiar urban” și Ște-fan Bolea (Cluj) – “Război civil”. De asemenea, A. Urmanov lansează volumul “Literatura de consum”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: