Campus universitar pe 10 ha

Universitatea „Ștefan cel Mare” va primi, prin bună-voința Primăriei Suceava, (minim) 10 de hectare de teren, în vederea construirii unui nou campus universitar. Edilul-șef Ion Lungu spune că, pentru Primărie și Consiliul Local, amenajarea campusului este o prioritate, mai ales că este vorba despre o universitate de prestigiu, „o carte de vizită” a municipiului Suceava, care pregătește peste 10.000 de studenți.
 

Potrivit domniei sale, aceștia nu se bucură de condiții normale de studiu și cazare, motiv pentru care și-a arătat disponibilitatea de a răspunde, în cel mai scurt timp, solicitării rectorului Adrian Graur. Cu ani în urmă, prin hotărâre a Consiliului Local, s-a acordat, în acest scop, o suprafață de câteva hectare pe dealul Tătărași. Între timp, în zonă s-au construit vile, parcelele fiind acordate în baza legilor fondului funciar. O locație luată acum în vizor de autoritățile locale este terenul din spatele zonei Metro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: