Potrivit unui Barometru de opinie publică

Trei sferturi dintre români se consideră săraci

Trei sferturi dintre români (circa 74 la sută) se consideră săraci, în jur de 25 la sută apreciază că au o bunăstare medie și restul se cred bogați și foarte bogați, potrivit unui Barometru de opinie publică realizat de Gallup România, în perioada 24 octombrie – 4 noiembrie 2005, la comanda Fundației pentru o Societate Deschisă. De asemenea, 38 la sută dintre cei chestionați afirmă că veniturile actuale nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar 36 la sută spun că trebuie să se mulțumească doar cu cele necesare. Numai 16 la sută declară că veniturile familiei le permit un trai decent, șapte la sută spun că-și pot cumpăra unele lucruri scumpe și doar unu la sută declară că au un nivel de venituri care le permite să aibă tot ce le trebuie. Restul au refuzat să se pronunțe.
 

Într-un sistem cu patru clase (de jos, muncitoare, de mijloc și de sus), 21 la sută dintre respondenți s-au plasat în clasa de jos, 32 la sută în clasa muncitoare, 26 la sută în partea de jos a clasei de mijloc, 16 la sută în partea de sus a clasei de mijloc și doar unu la sută în clasa de Barometrul de opinie publică a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1.776 de persoane, cu o marjă de eroare de plus/minus 2-3 la sută.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: