Litigiile funciare, piedici în calea viitoarei grădinițe din „Obcini“

Terenul de sub clădirea în care ar urma să se înființeze grădinița este revendicat de foștii proprietari
Printr-o hotărâre din luna aceasta, Guvernul a aprobat trecerea unei clădiri a Unității de Reproducție și Ameliorare Zootehnică din administrarea Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cea a Primăriei municipiului Suceava. Autoritățile municipale și conducerea DADR au demarat demersurile încă din vară, în imobilul de pe strada Slătioarei, din cartierul „Obcini”, urmând a fi înființată o grădiniță de copii. Inițiativa este, se pare, sub un oarecare semn al incertitudinii, terenul de sub obiectul hotărârii de guvern fiind revendicat de foștii proprietari.
 

Aceștia, în persoana Mariei și a lui Constantin Dîrja, s-au adresat deliberativului sucevean, cerând revocarea hotărârii prin care s-a aprobat amenajarea grădiniței pe terenul și în imobilul cu destinația de locuințe de serviciu ale UARZ. Cei doi arătau că terenul din jurul clădirii, în suprafață de 863 de metri pătrați, este proprietatea lor, conform unui titlu de proprietate, dar și unei hotărâri judecătorești definitive din februarie 2005, dată după un proces cu DADR, UARZ și Co-misia județeană de fond fun-ciar. De asemenea, se precizează în reclamația înaintată consilierilor, o altă suprafață de teren de 482 de metri pătrați este revendicată la Legea nr. 10/2001. O parte din aceasta este liberă de construcții, alta se află sub clădirea în cauză, iar restul – sub pavilionul ad-ministrativ în care, în prezent, UARZ își desfășoară activi-tatea. Litigiul a fost deja judecat la Tribunalul și Curtea de Apel Suceava, unde, susțin cei doi, li s-a dat, parțial sau în totalitate, câștig de cauză. Terenul continuă să rămână în litigiu, recursurile ajungând la Înalta Curte de Casație și Jus-tiție. Maria și Constantin Dîrja consideră că hotărârea Con-siliului Local s-a emis în mod nelegal și că aceasta constituie un abuz. De precizat este faptul că, deja, în proiectul de buget pe anul viitor au fost prevăzute fonduri pentru ame-najarea grădiniței, primarul Ion Lungu, fiind convins că se va ajunge la o soluție de compromis. „O să încercăm să rezolvăm problema printr-o despăgubire sau acordând, în altă parte, teren în compen-sare”, a spus domnia sa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: