Zvonistică sau interese ascunse ?

Situația terenurilor din zona Centrului de Afaceri BUCOVINA pusă pe tapet fără nici un motiv aparent de autoritățile județene
Situația proprietăților din zona Centrului Economic și de Afaceri „Bucovina”, ce se construiește printr-un program Phare în apropierea Aeroportului Suceava, trebuie să fie verificată pentru a se evita speculațiile cu terenuri în zonă, au anunțat, vineri atât prefectul județului, dl Orest Onofrei, cât și președintele Consiliului Județean, dl Gavril Mîrza. Prefectul de Suceava a declarat, într-o conferință de presă, că este necesară „o cercetare” în ceea ce privește regimul proprietăților în zona în care se construiește Centrul Economic și de Afaceri „Bucovina” după ce în presa locală au apărut informații că mai multe persoane doresc să fie împroprietărite cu terenuri în acea zonă. „Suntem obligați să facem o asemenea anchetă, pentru a stabili cine sunt proprietarii terenurilor pe care se construiește Centrul Economic, pentru că, dacă se află pe proprietăți private, Consiliul Județean riscă să dea înapoi banii de la Uniunea Europeană”, a mai spus dl Onofrei.
 

Domnia sa a precizat că, dacă persoanele care susțin că au terenuri în zonă sunt îndreptățite să fie împroprietărite, atunci construcția a fost făcută folosindu-se o autorizație de construire ilegală. „În acest caz, s-a construit abuziv pe proprietatea altuia”, a spus prefectul, care a adăugat că „riscăm ca o idee bună și lăudabilă să se transforme într-o situație tipic românească”. Președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza, a spus și el, într-o altă conferință de presă, că solicită Prefecturii să efectueze o anchetă privind situația proprietăților din zona Centrului Economic și de Afaceri „Bucovina”. „Să fie demascați cei care fac trafic și inginerii funciare”, a declarat dl Mîrza. El a explicat că CJ Suceava este proprietar pe 14 hectare de teren în zona în care se constru-iește Centrul Economic și de Afaceri și că, în prezent, unele persoane susțin că ar deține proprietăți în zona drumului de acces spre a-cest obiectiv. Președintele CJ a mai spus că, în momentul în care a fost obținută autorizația de construire pentru acest Centru, Primăria ora-șului Salcea, pe raza căruia se află amplasa-tă investiția, a informat că terenul pentru drumul de acces este domeniul privat al Pri-măriei. „Dacă acum sunt persoane care susțin că au terenuri acolo este treaba Primăriei să o rezolve. Din câte știu și din discuțiile cu primarul din Salcea, până acum nu există nici un intabulat pe acel teren”, a explicat dl Mîrza. Centrul Economic și de Afaceri „Bucovina” se va întinde pe o suprafață de 11.000 metri pătrați și va cuprinde centre expoziționale și de formare a managerilor, hale de producție, depozite, parcări și spații de cazare. Investiția este de cinci milioane de euro și va fi finalizată la 31 mai 2006. Lucrările la Centrul Economic „Bucovina” au început în 2004, antreprenorul general fiind firma grecească Aktor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: