Strategia de turism, pe masa ANT

O strategie-cadru privind turismul municipal sucevean va fi trimisă zilele următoare la Autoritatea Națională pentru Turism. Strategia, care include trei trasee turistice, a fost stabilită la o întâlnire ce a avut loc la sediul Primăriei și la care au luat parte reprezentanți ai operatorilor de turism, agențiilor de turism, Prefecturii, Universității „Ștefan cel Mare” și Complexului Muzeal Bucovina. Concluzia întrevederii a fost aceea că se impune o colaborare perfectă între toți actorii de pe piața turistică. Astfel, executivul local s-a angajat să asigure infrastructura municipală, agențiile de turism să facă promovarea, iar operatorii să ofere servicii de calitate.
 

Toate demersurile se vor bucura de consultanța de specialitate și serviciile științifice ale Facultății de Științe Economice și Administrație Publică din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”. Instituției de învăță-mânt superior îi va reveni un rol important în cea de a doua eta-pă, când va fi elaborată o strategie analitică, pe parcurs urmând a avea loc consultări și cu celelalte localități cu potențial turistic din județ. În intenție este și accesarea, la nivel de județ, a unor programe de finanțare europeană, care să cuprindă și municipiul Suceava. Totodată, au fost trecute în revistă toate evenimentele din cursul anului, în calendarul acțiunilor pe 2006 urmând a fi înscrise manifestări care să atragă cât mai mulți turiști.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: