Despre impozite și taxe la Suceava

Opinie… taxată

PSD Suceava susține că municipiul Suceava va deveni „cel mai scump loc din țară”, dacă vor fi aplicate noile cuantumuri ale taxelor și impozitelor pentru clădiri și terenuri, și solicită diminuarea cu 20 de procente a majorării acestor taxe. Consilierul local PSD, dl Ovidiu Donțu, a anunțat că a inițiat un proiect de hotărâre privind diminuarea de la 27 la 7 la sută a majorării valorii taxelor și impozitelor locale ce vor fi percepute în 2006 de municipalitate pentru clădiri și terenuri. El a precizat că aleșii locali ai PSD nu au votat majorarea cu 27 la sută a taxelor locale, arătând că și în București acestea vor crește cu 7 procente, reprezentând rata inflației.
 

„Ne exprimăm îngrijorarea că municipiul Suceava a devenit cel mai scump loc din țară. Față de taxele stabilite la nivel național, pe care trebuie să le plătim toți, sucevenii sunt obligați să mai suporte și efectele cotei unice, micșorarea bugetului local. În municipiul Suceava această deficiență a fost acoperită prin majorarea taxelor în special pe clădiri și terenuri cu 27 la sută. Cum în București taxele au fost majorate cu 7 la sută, municipiul Suceava a devenit cel mai scump oraș din țară, unde există cele mai mari majorări de taxe. Nu cred că cetățenii municipiului Suceava pot să-și permită să plătească mai mult decât bucureștenii”, a declarat dl Donțu. Pe de altă parte, primarul PNL al Sucevei, dl Ion Lungu, a declarat că dl Donțu este dez-informat și face afirmații doar pentru a ieși în evidență. El a spus că valoarea taxelor decise pentru 2006 sunt de nivel mediu, raportat la nivel național. Din acest motiv, primarul Lungu a apreciat că aprecierea dlui Donțu, cum că municipiul Suceava este cel mai scump oraș din România, nu are acoperire. „Când am propus taxele și impozitele pe anul 2006 m-am informat care este nivelul lor și în alte localități din țară. Pot să spun că taxele și impozitele în municipiul Suceava sunt la nivel mediu. E important să vedem valoarea lor absolută, ori domnul Donțu a pierdut din vedere acest aspect. El vrea să se afirme cu tot dinadinsul”, a conchis primarul orașului reședință de județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: