Lucrări ISPA – din octombrie 2006

Acestea vor dura până în 2010, urmându-se a se cheltui în jur de un milion de euro pe lună
Săptămâna aceasta, experți europeni pe linie de audit financiar și asistența tehnică au evaluat proiectul ISPA la Suceava. Șeful administrației municipale, Ion Lungu, a declarat că aceștia au dat bile albe demersurilor de implementare a proiectului. Specialiștii au apreciat faptul că firma de utilități ACET Suceava este operator regional, relațiile bune dintre aceasta și Primărie, precum și gradul redus de îndatorare a bugetului local. La începutul anului viitor vor fi anunțate concluziile analizei de zilele acestea, prezentându-se și foaia de parcurs. Potrivit primelor estimări, cea dintâi etapă a proiectului ISPA va demara în octombrie 2006 și va dura 45 de luni, adică până în anul 2010.
 

Edilul-șef spune că ritmul lucrărilor va fi unul infernal, trebuind a se cheltui un milion de euro pe lună. Domnia sa crede că implementarea va fi posibilă dacă se va lucra cu seriozitate, în prima etapă intrând rețele de apă și canalizare, precum și stația de epurare-tratare a apei menajere a municipiului Suceava. În etapa a doua, de după 2010, va fi abordată extinderea rețelelor de apă potabilă și canalizare în Ițcani și Burdujeni-sat. Din totalul de 44,6 milioane euro, valoarea integrală a proiectului, 33,44 milioane euro reprezintă grantul de 75 la sută al UE, 6,69 milioane euro este creditul luat de Primărie de la Banca de Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei (KFV), iar restul de 4,46 milioane euro constituie finanțarea asigurată de la Fondul Național de Preaderare. Valoarea inițială a proiectului ISPA la Suceava a fost de 77 milioane euro, iar în funcție de seriozitatea în aplicare, administrativul ar putea accesa, din fonduri europene structurale, și diferența de bani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: