Intrarea în Biserică a Maicii Domnului

(21 noiembrie) De veselie, astăzi lumea toată s-a umplut întru strălucitul praznic al Născătoarei de Dumnezeu, strigând: Aceasta este Cortul cel ceresc! O familie minunată, credincioasă, binevăzută și respectată – Ioachim și Anna, era cu dare de mână față de cei din jur. Nu aveau copii. Se rugau în permanență să aibă o mlădiță și un sprijin la bătrânețe. Au făcut și o promisiune, și anume: odrasla lor va fi închinată Templului.
 

Copilul născut prin făgăduință este Sfânta Fecioară Maria. La vârsta de trei ani es-te dusă cu alai din Nazaret la Ierusalim. S-a integrat întru totul vieții evlavioase și sfinte; era prima la slujbe, la slujirea copiilor și vârstnicilor; ea lu-cra veșmintele preoțești și ce-lelalte cusături folosite la Cor-tul mărturiei. Timpul trecea și Maria creștea în virtuți, în citirea cărților sfinte și zidi-toare de suflet. Rugăciunea particulară se înălța din came-ra minunată, luminată cu can-dele care aduceau parfumul curăției și pregătirii pentru care a fost aleasă să devină Vas ales pentru a naște pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. În jurul Sfintei, îngerii și oame-nii, precum și toate viețuitoa-rele, priveau cu căldură și ata-șament. O priveau cu speran-ță, ca pe una ce avea să aducă împăcarea cu Creatorul tuturor. Multe biserici și mănăstiri, așezăminte de asistență sunt sub acoperământul Prea Cura-tei – Maica și rugătoarea tuturor creștinilor – Fecioara Maria. Ne plecăm pios în fața Icoanei Sale! Preot prof. EDY GAVRILEI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: