Radu Iacoban, președintele PPCD:

Guvernanții cred că pierderile salariale îi vor face pe dascăli să se întoarcă la clase

Profesorul Radu Iacoban, președintele interimar al PPCD (PNȚCD) Suceava, a declarat, într-o conferință de presă, că inflexibilitatea guvernanților la greva dascălilor a adus grave prejudicii învățământului. În primul rând este vorba despre sistarea pe o perioadă de două săptămâni a procesului educațional, la reluare fiind nevoie de încă una pentru readaptarea elevilor. În al doilea rând, cadrele didactice s-au ales cu pierderi salariale, acestea fiind destul de importante în economia unei familii. Lucru pe care, spune dl Iacoban, contează și guvernanții, care speră că lipsa banilor îi va face pe manifestanți să cedeze și să se întoarcă la clase.
 

De asemenea, precizează președintele Iacoban, măsurile dispuse de conducerea Ministerului Educației, odată cu reluarea cursurilor, sunt unele menite a pedepsi cadrele didactice care au îndrăznit să înceteze lucrul. Astfel, nu sunt aprobate recuperările prin ore suplimentare sau în zilele de sâmbătă, așa cum conducerile școlilor au planificat. „Aceasta va face ca profesorii să condenseze materia în orele rămase pentru fiecare materie, conform programei. Fapt care va duce la economie la buget, prin neplata orelor suplimentare și zilelor de sâm-bătă, precum și la suprasolicitarea intelectuală a copiilor”, a spus dl Iacoban. Președintele inte-rimar Radu Iacoban crede că, în aceste circumstanțe și în situația în care cursurile nu vor fi reluate, Guvernul ar putea să plătească, fără nici un efort bugetar, și majorările salaria-le de 8 la sută promise dascălilor pentru 2006.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: