În învățământ

„Greva merge înainte“

a declarat ieri liderul județean al SJI „Spiru Haret”
„Greva merge înainte”, a declarat, ieri, liderul Sindicatului Județean din Învățământ „Spiru Haret”, prof. Constantin Cernica. Potrivit acestuia, Tribunalul București a decis suspendarea procesului privind legalitatea grevei și a trimis dosarul la Curtea Constituționala, întrucât sindicatele au înaintat un document prin care contestă o serie de articole din Legea conflictelor de muncă. Reamintim că, luni, MEC a solicitat instanței suspendarea grevei, motivând că este ilegală, întrucât nu se în-cadrează în niciuna din situațiile prevăzute în Legea 168/1999, care dau sindicatelor dreptul de a declanșa un conflict de interese.
 

Majoritatea cadrelor didac-tice din învățământul preuni-versitar românesc încheie a doua săptămână de grevă generală. Liderul sindicatului „Spiru Haret” ne-a precizat că, ieri, erau în grevă 71% dintre cadrele didactice de la sindi-catul menționat. Tot ieri, circa 6000 de profesori au făcut un miting de protest în Piața Revoluției din București și, chiar în timpul acestuia, lide-rii federațiilor sindicale au fost invitați din nou la nego-cieri cu vicepremierul Gheor-ghe Pogea. Prof. Constantin Cernica spune că este posibil ca astăzi sindicatele să dis-cute despre continuarea sau oprirea grevei, dar „sigur va fi grevă și luni”, întrucât nu mai este timp să fie consultate cadrele didactice. Cele 4 federații sindicale au obținut de la Guvern promi-siunea suplimentării bugetu-lui cu 1% din PIB, ceea ce ar însemna mai bine de un miliard de euro, bani care vor fi acordați numai prin programe. Sindicaliștii nu au fost mulțumiți de creșterea sala-rială de numai 8% acordată de guvernanți.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: