Cetatea Suceava va fi susținută tot de municipalitate

Fotbalul sucevean de Divizia B nu are șanse să fie finanțat de o societate pe acțiuni, deși, inițial, se mizase pe o asemenea variantă. La această concluzie s-a ajuns după discuțiile purtate cu potențiali investitori și viitori acționari, mulți dintre ei nearătându-se interesați de susținerea financiară a unei echipe din eșalonul secund. „Pe de o parte, nu este prea multă lume dispusă să investească, iar pe cealaltă, în măsura în care apare o societate pe acțiuni, Primăria nu mai poate finanța fotbalul”, a declarat primarul Ion Lungu. Conducerea executivului optează pentru actuala organizare, cu speranța că se va putea conta pe taxa specială pentru susținerea sportului.
 

Taxa va fi percepută de la 1 ianuarie 2006 și va avea o valoare medie de un milion de lei vechi pe an. Noua obligație financiară va fi plătită doar de cei 4000 de agenți economici identificați în județ, fiind aplicată asupra cifrei de afaceri. Aceasta este instituită în mai multe municipalități din țară, la Suceava urmând a se aduna 4-5 miliarde lei pe an. Primarul a cerut și conducerii Consiliului Județean să participe financiar la susținerea echipei de fotbal, Cetatea Suceava. După întrevederea pe care a avut-o cu președintele Gavril Mîrza, domnia sa a declarat că șeful executivului județean și-a exprimat disponibilitatea de a înainta deliberativului județean un proiect de hotărâre în acest sens.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: