CAP-uri posdecembriste ?

Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a anunțat ieri că, în perioada următoare, toate asociațiile agricole din județ vor fi verificate pentru a se stabili dacă șefii acestor structuri asociative respectă contractele încheiate cu proprietarii de terenuri. Dl Onofrei a spus, într-o conferință de presă, că, din informațiile pe care le deține, reiese că unele asociații agricole din județ pot fi numite „CAP-uri postdecembriste”, pentru că sunt conduse discreționar de persoanele care se află în conducere.
 

Domnia sa a explicat că a dispus verificările privind modul de funcționare a acestor asociații agricole în urma sesizărilor primite de la membrii unor asociații care au reclamat că nu primesc produse agricole sau primesc foarte puține și că nu li se dă voie să iasă din asociație. Dl Onofrei a arătat că mai multe astfel de asociații, cum este cea din Salcea, funcționează, „din păcate”, pe principiul fostelor CAP-uri. „Când se luau terenurile la CAP, nu se știa unde sunt acestea, nu se știa dacă primeai ceva. Primeai dacă președintele de CAP și brigadierul îți dădeau. Dacă nu, nu primeai. Așa funcționează asociația de la Salcea, dar și alte asociații din județ”, a mai declarat dl Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: