ATOP Suceava, întrunit la Rădăuți

La Primăria municipiului Rădăuți, s-a desfășurat, ieri, ședința ordinară trimestrială a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava. După cum ne-a informat domnul Vasile Ilie, președintele ATOP Suceava, pe ordinea de zi au fost mai multe subiecte ce vizează activitatea poliției și implicarea acestei instituții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Printre altele au fost analizate: eficiența serviciului polițienesc în trimestrul II al anului în curs; stadiul îndeplinirii sarcinilor din Planul unic de siguranță publică; concluzii și propuneri rezultate în urma consultării cu membrii comunităților locale din Rădăuți, Siret și Vicovu de Sus; soluționarea sesizărilor ce vizează activitatea poliției și concluzii rezultate din audiențele acordate; stabilirea unor măsuri de monitorizare a discotecilor și a manifestărilor culturale și sportive; stadiul anchetei pentru identificarea persoanelor ce au devastat o parte a Cimitirului „Eternitatea” din Burdujeni.
 

După prezentarea unor materiale legate de subiectele menționate, s-au purtat discuții, subliniindu-se că, în contextul reformei instituționale, conform noii concepții de or-dine publică, în ultima perioadă de timp au fost înființate, în județul nostru, 5 birouri și 11 formații de poliție de siguranță publică în mediul urban și rural, dispozitivele fiind întărite cu 43 de agenți, prin desființarea compartimen-telor „poliției piețelor”, „poli-ției instanței” și de „protecție magistrați”, 65 de agenți fiind redistribuiți la siguranța publică. Totodată, a fost înființat dispeceratul pentru preluarea apelurilor de urgență – 112. În cadrul întrunirii s-au readus în discuție acțiunile ample desfășurate de poliție, în echipe mixte, sub denumirea „Gaterul” și „Balastiera” (s-au făcut 1396 de controale, finalizate cu 139 dosare penale pentru 156 de infracțiuni constatate, s-au aplicat 760 de sancțiuni contravenționale și s-au confiscat peste 1200 mc material lemnos. În paralel cu aceste măsuri, au fost închise 244 de instalații de debitare a materialului lemnos. În centrul analizei de la Rădăuți s-a aflat și starea disciplinară a polițiștilor, cu mențiunea că, în prezent, doi agenți sunt cercetați de Secția PNA Suceava, unul pentru infracțiune de corupție și altul pentru calomnie, iar 25 (3 ofițeri și 22 agenți) au fost sancționați disciplinar. După evaluarea celor 39 de șefi de posturi de poliție comunale, cu o vechime de peste 5 ani în funcție, 8 au fost sancționați cu mustrare scrisă, iar 8 au fost trimiși în fața comisiilor de disciplină. ATOP a mai ajuns la concluzia că structu-rile poliției rurale nu răspund încă așteptărilor, dar un son-daj de opinie, pe plan local, arată că 75 la sută din cei in-tervievați sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de activitatea poliției.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: