O nouă meserie: consilier de prevenire

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, dl Robert Marian, a declarat că instituția pe care o conduce caută să încheie contracte cu furnizorii autorizați de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă pen-tru a demara cursuri de reconversie și reorientare profesională pentru cei care au suferit accidente de muncă dar nu și-au pierdut complet capacitatea de muncă. Cursurile vor începe până la sfârșitul acestui an și vor fi organizate prin Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională.
 

Dl Marian a spus că agenții economici sunt obligați să găsească alte posturi angajaților lor care au fost victime ale unor accidente de muncă dar nu și-au pierdut complet capacitatea de muncă și nu mai pot desfășura ace-leași activități ca înainte. Di-rectorul executiv al Casei Ju-dețene de Pensii a mai decla-rat că aceasta va beneficia în viitorul apropiat de serviciile unui consilier de prevenire a accidentelor de muncă, în baza unui proiect finanțat din fonduri PHARE. „Având în vedere faptul că, așa cum pre-vede Legea 346/2002, activi-tatea principală a sistemului de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale este aceea de prevenire, Casa Națională de Pensii, printr-un proiect PHARE RO, dorește să implementeze în România un sistem de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale similar celui din Franța, adaptat pe legislația și situațiile specifice țării noas-tre. În cadrul proiectului «PHARE RO – Asistență tehni-că pentru crearea și imple-mentarea sistemului privind asigurarea pentru accidente de muncă și a bolilor profesio-nale» s-au desfășurat până a-cum 10 sesiuni de formare în domeniul prevenirii acciden-telor de muncă și a bolilor pro-fesionale, la care a participat personalul tehnic din cadrul compartimentelor de specia-litate din cadrul fiecărei Case Județene de Pensii din țară. Scopul principal al acestor cursuri este pregătirea pentru viitoarea meserie de consilier de prevenire”, a mai spus dl Marian. Casa Județeană de Pensii va plăti aceste cursuri pentru reconversia și reorien-tarea profesională a victimelor accidentelor de muncă din fondul de asigurări pentru ac-cidente de muncă și boli profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: