Cifre, cifre, cifre…

> Dar priviți-mă-n ochi. Știre de presă: un moldovean din Bălți (R. Moldova) a șutit 40.000 dolari doar prin magnetismul privirilor sale. Prin hipnoză, adică. Grație darurilor sale paranormale, ipochimenul ochea câte-o natură mai slabă de înger, dar mai grasă de portofel și, fără violență, chiar cu duhul blândeții, tot privind-o și privind-o, o deposeda de proaspăta retragere din contul curent. Tot la nivel subliminal, dar cu o anvergură aiuritoare, au mai operat și alții, și nu doar la nivel de libret CEC, card sau economii de sub saltea. Ci și la nivel de așteptări și nădejdi ale unor largi mase de alegători. Drept e că speranța, cum se spune, moare ultima, dar pe de altă parte, și ea trebuie să moară odată și-odată. Și atunci, aoleo, să te ții !
 

> 300.000… lei vechi (ca și anumite năravuri ce nu se-ndură să dispară) îl costă pe birnicul român casa, masa și celelalte îndemânări („tivicolor”, teren de baschet, gazete ș.a.m.d.) ale unui “pensionar” din penitenciarele patriei. În contra-par-tidă, soldatul român binemeritează mult mai puțin de la ace-eași patrie recunoscătoare: 18 lei noi, pe care numai să-i împarți la cele 4 învoiri săptămânale, abia că-i ajung de niște berici (autohtone) cu camarazii. Cu copilașii, viitorul națiunii, și bla și bla și…, visteria obștească se-arată mai darnică: ia, vreo 250.000 ROL acolo. Și exemple din acestea, cât cuprinde… Or fi ele cifrele seci și uscate, iar statistica o chestie aridă și plicticoasă, însă realitatea de dincolo de ele e taman dimpotrivă. Păcat că unii din mai marii noștri taman după zisele cifre se ascund. Mare păcat! Unul de nu-i plăcu aritmetica, adică al Dv. VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: