Risc de amendă pentru primar

Autoritățile județene de mediu au convocat de urgență, ieri, la sediul comun, conducerea Primăriei Suceava, reprezentanții operatorilor de pe rampa municipală de gunoi, precum și alți actori implicați în transpunerea prevederilor legislației europene de mediu, adoptate la Capitolul nr. 22 „Mediu”. Întâlnirea, organizată de Comisariatul Regional al Gărzii de Mediu și Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, a fost convocată pe fondul situației foarte grave în care se află groapa de deșeuri municipală.
 

Aceasta este arhiplină și trebuie închisă până cel târziu în 2008. La viituri mai puternice, gunoaiele de pe malul râului Suceava sunt antrenate în aval, poluând apa și malurile cursului de apă. De altfel, în această vară, primarul Ion Lungu a fost avertizat de comisarii de mediu. Comisarul-șef Adrian Cășuneanu a spus că responsabilii din cadrul instituției pe care o conduce au constatat că edilul-șef sucevean a încălcat legislația privind colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. La acea dată, primarul Ion Lungu se angaja să intre în legalitate până la începutul lunii octombrie, lucru care nu s-a întâmplat. Astfel, se pare, ocupantul fotoliului din Areni riscă sancțiuni ce pot ajunge la 75 milioane lei vechi. Din informațiile pe care le avem, juriștii municipalității ar fi contestat în instanță până și avertismentul dat de autoritățile de mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: