Președinte nou la Curtea de Apel

Nouăzeci de zile de azi înainte cel puțin, șef la Curtea de Apel Suceava este judecătorul Constantin Arcu. Domnia sa ocupă funcția de președinte interimar, vreme de trei luni (perioadă după expirarea căreia poate opta pentru înscrierea la concurs), al celei mai înalte în grad instanțe a județelor Botoșani și Suceava, în urma desemnării de către Colegiul de conducere al acestei instituții și validării de către Consiliul Superior al Magistraturii. Vicepre-ședintele Curții de Apel Suceava este dna judecător Veronica Dumitrașcu. Născut la 24 februarie 1956, Constantin Arcu, licențiat al Facultății de Drept din cadrul universității ieșene „Al. I. Cuza”, este un magistrat cu experiență al Curții și doctor în drept. Cadru didactic al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, dl Arcu – penalist și civilist de marcă – este autor al unui număr de trei cursuri de specialitate.
 

Latura extraprofesională ne dezvăluie un personaj de care literatura s-a îndrăgostit, având nu mai puțin de 4 volume publicate. Romanul „Faima de dincolo de moarte” a fost premiat de Uniunea Scriitorilor din România. Civilmente, este căsătorit, are doi copii, dintre care unul student. Ce-și dorește în noua funcție: „Să țin pasul cu noul, să fiu receptiv la schimbările în bine ale sistemului judiciar românesc, să nu dezamăgesc încrederea acordată de Colegiul de conducere al Curții de Apel Suceava”. Constantin Arcu și Veronica Dumitrașcu succed în funcții dlor Mircea Hâncu și Aurel Curcă, pensionați la cerere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: