Consiliul Județean dă în judecată Ministerul Apărării

Consiliul Județean a formulat și va înainta Curții de Apel Suceava o cerere de chemare în judecată a Ministerului Apărării Naționale. Prin acțiunea în instanță, administrativul județean cere punerea în aplicare a HG nr. 1704/2004, prin care parte din clădirea de pe strada Alexandru cel Bun, aparținând Comisariatului Militar Județean, trebuia să fie transferată executivului. Ministerul nu a procedat la punerea în aplicare a actului normativ, Camera Județeană de Conturi, la controlul privind descărcarea de gestiune pe 2004, recomandând medierea organelor judecătorești.
 

În Hotărârea de Guvern se arată că se transferă clădirea, cu toate reperele de identificare aferente, cu condiția ca executivul județean să amenajeze drumul ce duce la unitatea militară a MApN de pe Mestecăniș. Consiliul Județean a investit, deja, de la buget, 1,5 miliarde lei, MApN nedând vreun semn că ar intenționa să respecte legea. „Ne-am hotărât să facem această acțiune, pentru a nu intra în termenul de prescriere”, declarat președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza. Reamintim că, în respectivul imobil, autoritățile județene intenționau să înființeze Biroul unic. Potrivit unui proiect mai vechi, aici ar urma să se încaseze taxele și impozitele locale, dar și taxele de obținere a diverselor documente, care, la această dată, se plătesc la bănci, CEC sau Trezorerie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: