Săraci în țară bogată

„Munții noștri aur poartă”, spune poetul, iar sărăcia dă buzna, tot mai evident în ultima perioadă de timp. Numărul cerșetorilor (ca și al prostituatelor și consumatorilor de droguri) este în continuă creștere. La Suceava, copii bătuți de soartă iau cu asalt diferite intersecții semaforizate, iar la culoarea roșie, când mașinile opresc, dau buzna spre cei de la volan și cer pomană. Recent, pe micul ecran au fost difuzate niște imagini cutremurătoare: câteva sute de oameni stăteau la rând (o coadă de câteva sute de metri), așteptând ore în șir, să-și poată procura insulină, ca să nu moară cu zile. În aceste condiții, ministrul sănătății, fost contabil, tună și fulgeră, contrazicându-se în propriile afirmații, că va desființa un spital cu peste 300 de salariați, pentru că nu este… rentabil. Încă mă minunez, întrebându-mă fără să găsesc un răspuns: în ce poate consta rentabilitatea unor spitale?
 

Că doar acestea nu produc microbi spre comercializare! Adevărul este că suntem săraci într-o țară bogată. Că, dacă n-ar fi ceva bogăție, n-ar ridica parlamentarii noștri câte o traistă de bani lunar (54 de milioane de lei) drept leafă (membrii Birourilor permanente ridică între 57 și 62 milioane de lei pe lună) și n-ar mai cere dumnealor, din banii noștri, ai contribuabililor, să fie dotați cu laptop-uri. Mai nou, ca o sfidare a sărăciei în care ne zbatem, parlamentarii cu 5 mandate vor avea o pensie egală cu ultima indemnizație, iar de la 6 mandate în sus, pensia va echivala cu 120 la sută din indemnizație. Trai, neneacă! Și când te gândești că, pentru acești bani, mulți dintre aleșii neamului, fie ei și suceveni, n-au scos un cuvânt în Divanul țării. Ce mai contează! Și așa suntem săraci. Săraci, dar ne iubim…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: