Retrocedarea Fondului Bisericesc ar ajuta și la construirea unor așezăminte sociale

Nu este o noutate absolută ideea construirii unor așezăminte sociale asemeni Casei de Copii «Visătorii», realizată cu o investiție olandeză de peste 200 de mii de euro la Fundu Moldovei. Afirmația a fost făcută chiar la recenta inaugurare a investiției de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gavril Mîrza, care reamintește că, încă de acum doi ani, intenția de a se realiza astfel de mici așezăminte de protecție și găzduire a fost lansată pentru prima oară de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
 

Înaltul prelat se gândea de pe atunci la o metodă de îngrijire a bătrânilor defavorizați în comunitățile din care fac parte, cu sprijinul parohiilor respective. ÎPS Pimen nu a abandonat nici acum ideea și confirmă că Biserica dorește să se implice cît mai mult în ocrotirea celor defavorizați, inclusiv prin astfel de instituții sociale, „dacă le dă Dumnezeu minte și înțelepciune celor în măsură să retrocedeze Bisericii fondul bisericesc”…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: