PRM Suceava reclamă privatizarea BCR și CEC

Conducerea PRM Suceava critică privatizarea Băncii Comerciale Române. Președintele organizației județene, ex-senatorul Gheorghe Acatrinei, spune că privatizarea BCR este o măsură neînțeleaptă, în toate țările cu democrație consolidată statul păstrându-și pachetul de acțiuni de control la una sau două unități bancare. Aceasta pentru ca statul să aibă posibilitatea de a interveni în politica monetară, în situații de criză.
 

Domnia sa dă ca exemplu, în acest sens, Franța și Anglia. Dl Acatrinei crede că formula cea mai bună de privatizare este vânzarea de acțiuni la bursă și direct către populație. În acest fel s-ar putea obține o sumă mai mare, iar România ar rămâne și cu o bancă puternică. „La ora actuală, BCR este cea mai performantă unitate financiar-bancară din România, cu profit de 200 milioane euro, 12.000 de salariați și circa 400 de puncte de lucru”, subliniază dl Acatrinei. Liderul PRM Suceava critică și privatizarea CEC, una dintre unitățile „populare”, care garanta în întregime depunerile și care se bucura de mare trecere în rândul celor cu venituri mici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: