Greva din învățământ:

„Pierd copiii, pierd și cadrele didactice”

Președintele interimar al Organizației Județene a PPCD Suceava, profesor Radu Iacoban, trage un semnal de alarmă, cerând Guvernului, dar și liderilor de sindicat, să finalizeze cât mai repede negocierile. „Pentru că pierd și copiii foarte mult, dar și cadrele didactice. În județul Suceava există numeroase familii în care soțul și soția, uneori și copiii, sunt cadre didactice. Și se apropie de Sărbătorile de iarnă, iar aceștia vor avea nevoie de bani de cheltuit, ca toată lumea.
 

Pe de altă parte, s-a propus ca aceste zile de grevă să se recupereze în zilele de sâmbătă. Dacă va dura greva încă vreo trei săptămâni, oare ne vor ajunge sâmbetele de anul acesta sau se va merge la școală și duminicile sau în vacanță?”, se întreabă liderul PPCD Suceava. Domnia spune că PPCD sprijină toate re-vendicările cadrelor didactice, precizând că subfinanțarea cronică din sistem s-a făcut simțită de 15 ani încoace. Dl Iacoban nu este de acord cu ideea dotării cu calculatoare a unităților școlare de la țară în care sălile de clasă se dărâmă peste copii. Liderul interimar crede că ar trebui dispo-nibilizați bani pentru investiții și reparații capitale, sume care nu pot fi asigurate de consiliile locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: