Acuzație de evaziune fiscală

Reprezentanții Asociației proprietarilor de pădure din Gemenea nu au înregistrat în contabilitate veniturile de pe parcursul a doi ani, prejudiciul adus statului fiind de 1,3 miliarde de lei.
Inspectorii Gărzii Financiare Suceava au luat la puricat, săptămâna trecută, Asociația proprietarilor de pădure din Gemenea, comuna Stulpicani. Oamenii și-au primit de la stat pădurile în urmă cu ceva timp, însă veniturile acumulate în urma tranzacțiilor cu material lemnos în anul 2003 și 2004, după cum am fost informați, nu au fost înregistrate în contabilitate. Cu alte cuvinte, reprezentanții asociației s-ar fi sustras de la plata impozitului pe venit, prejudiciul adus statului fiind de 1, 3 miliarde de lei.
 

Asociația administrează circa 580 de hectare de pădure, însă, deși în 2003-2004 a fost marcată cantitatea de 24000 metri cubi material lemnos, de către Ocolul Silvic Stulpicani, și exploatat un volum de 23.500 metri cubi, veniturile nu au fost înregistrate, prejudiciul adus statului fiind de 560 de milioane lei. În 2004-2005 reprezentanții asociației nu au înregistrat venituri în valoare de 4,700 miliarde de lei, de această dată, impozitul datorat statului fiind de 760 de milioane de lei. Cercetările în acest caz au fost preluate de către Direcția Generală a Finanțelor Publice. După finalizarea investigațiilor, proprietarii de păduri din Stulpicani vor putea depune contestații la actul de control.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: