Edilul-șef Ion Lungu amenință capetele responsabililor de la Termica

Primarul Sucevei este nemulțumit de întârzierea cu o lună a lucrărilor de introducere a contoarelor de branșament, orașul arătând ca după bombardament > Tranșeele săpate chiar în fața ușilor de blocuri constituie reale pericole
Primarul Ion Lungu vrea capetele celor de la producătorul, furnizorul și distribuitorul de energie termică din municipiul Suceava. Edilul-șef a dat ieri, la o întâlnire cu presa, o bilă neagră societății de termoficare, acuzând responsabilii de la Termica că nu au luat poziție față ritmul nepermis de lent al lucrărilor de contorizare la nivel de scară. Executivul central a aprobat în mai o hotărâre în acest sens, dar parcurgerea procedurilor de licitație a dus la începerea tardivă a lucrărilor. Ulterior, introduce-rea contoarelor la branșamentul de scară a trenat, cauza fiind greutatea cu care au sosit banii de la Guvern.
 

Ion Lungu

Primarul Ion Lungu a cerut conducerii Termica să impulsioneze societatea câștigătoare a licitației, Petrom Service. La această dată, cartierul George Enescu arată ca după bombardamente, tranșeele săpate chiar în fața ușilor de blocuri constituind reale pericole pentru locatari. La căderea zăpezii, ele ar putea deveni adevărate capcane. Termenul-limită pentru încheierea acțiunii fusese stabilit pentru finele lui octombrie. Edilul-șef a precizat că acțiunea trebuie finalizată până la sfârșitul lunii în curs și că va cere sancționarea celor vinovați de tărăgănarea lor. „Situația este foarte gravă. Regret faptul că tehnicienii de la Termice, în special diriginții de șantiere, nu au tras un semnal de alarmă mai devreme. Petrom Service a întârziat nepermis de mult lucrările. O spun cu toată sinceritatea și fermitatea, în măsura în care nu vor fi încheiate în timp util, voi cere o analiză în Consiliul Local și vor cădea capete de la Termica. Nu se poate să fim pasivi la o astfel de lucrare de anvergură de amploare”, a subliniat primarul, menționând că va cere o penalizare expresă salariaților de la Termica. Domnia sa a recomandat firmei care a câștigat licitația, Petrom Service, să-și angajeze societăți în antrepriză și să deschidă, simultan, mai multe fronturi de lucru. Ocupantul fotoliului din Areni a arătat că modul cum au evoluat lucrurile va fi o lecție pentru anul viitor, când se va interveni în mai multe locuri și când se va alege o firmă prestatoare serioasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: