Durerea altcuiva

Mulți dintre dumneavoastră aveți cel puțin o cunoștință care suferă de diabet, boală despre care, firește, doar specialiștii pot vorbi în deplină cunoștință de cauză. Ziua Mondială a Diabetului îi strânge laolaltă și pe bolnavi, și pe specialiști, și pe ceilalți membri ai societății civile. O suferindă îmi mărturisea recent că una dintre crizele de diabet a surprins-o pe stradă și că, în acele momente dificile, niciun trecător nu s-a arătat dornic să o sprijine. Am scris adesea despre anchilozarea, despre indiferența celor de lângă noi. Cred cu convingere că trăsătura de „săritor la nevoie” nu prea i se mai potrivește românului, instalat parcă într-un egocentrism feroce. Cred, de asemenea, că ar trebui să avem o atenție sporită când în apropierea noastră se află un om neajutorat, pentru că niciodată nu putem ști dacă nu vom fi noi personajele principale într-o tragedie cu milioane de eroi…
 

Mălina Anițoaei

E îngrozitor, prieteni, ca viața ta să atârne de o fiolă mică cu insulină, e îngrozitor să te obișnuiești cu ideea că nimic nu va mai fi cum a fost.  Am să vă spun un lucru destul de banal: e bine să fim mai atenți cu alimentația noastră, să încercăm să evităm astfel necazul cel mare, care atrage după el fațetele ascunse ale unui sfârșit pe care nu și-l dorește nimeni. Vă scrie un om care n-a absolvit medicina, însă a recompus alfabetul durerii clipă de clipă, fie ea și durerea altcuiva.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: