Somație

Subprefectul Băișanu cere administrațiilor locale să trimită cererile formulate la Legea 247/2005
Subprefectul de Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu, solicită comisiilor locale de aplicare a Legii 247/2005 să transmită spre validare toate cererile înregistrate până acum. Termenul limită pretins de subprefect este vineri, 11 noiembrie, ora 13.00. Adjunctul reprezentantului Guvernului în teritoriu semnalează că, nici până la această dată nu a avut loc vreo ședință a comisiei județene de profil. Nu este vorba despre delăsare, ci mai ales de faptul că la structura județeană nu au ajuns documentațiile necesare. Aceasta, în ciuda faptului că termenul inițial a fost decalat. Sub-prefectul a somat șefii comisiilor constituite la nivel de comunitate să fie solidari cu solicitările contribuabililor, în caz contrar urmând a suferi rigorile legii.
 

Prefectul Orest Onofrei a atras atenția primăriilor să facă publice prevederile noului pachet de legi ale proprietății, astfel încât posibilii revendicatori să poată face notificări în timp util. Dl Onofrei s-a exprimat și pentru înlocuirea membrilor comisiilor care „ar putea fi pătați din acest punct de vedere”. Potrivit legii, șefii comisiilor de fond funciar, primarii, asupra cărora se face dovada că au obstrucționat aplicarea noului act normativ, riscă amenzi de până la 300 milioane lei vechi. (VIA) * La Prefectura Suceava se înregistrează numeroase plângeri ale cetățenilor, care reclamă modul de constituire a comisiilor locale de fond funciar în baza Legii 247/2005, din care continuă să facă parte aceleași persoane din 1991. Totodată, proprietarii reclamă că li se oprește dreptul de a alege alți reprezentanți în comisii din partea obștii. În baza noii legi privind regimul proprietății au fost depuse în județul Suceava peste 20 000 de cereri pentru retrocedarea a 292.480,26 hectare de teren, din care 22.450 de hectare reprezintă terenuri agricole, iar restul – terenuri cu vegetație forestieră. Cea mai importantă suprafață de pădure, de 192.000 de hectare, este revendicată de Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina. (MIHAI CHIRA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: