Preventoriul Vama a fost închis

DSP Suceava a solicitat ministerului de resort închiderea Preventoriului Vama, iar o parte din copiii internați acolo au fost deja preluați de Centrul de primire în regim de urgență Suceava, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Suceava. Potrivit reprezentanților acestei instituții, 7 dintre cei 17 copii internați la Vama au fost preluați de centrul menționat, iar alți 3 au fost transferați la Școala specială din Câmpulung Moldovenesc. Pentru ceilalți urmează să se propună soluții de către Comisia pentru Protecția Copilului, cea mai probabilă măsură fiind preluarea lor în sistemul de asistență maternală. La situația de mai sus s-a ajuns din cauză că Preventoriul Vama nu realiza suficiente servicii pentru a primi finanțarea adecvată, iar Spitalul din Câmpulung, de care aparținea, a anunțat că nu mai are bani pentru el.
 

Deocamdată nu se știe ce se va întâmpla exact cu cei 24 de salariați ai preventoriului, existând posibilitatea ca o parte dintre ei să fie preluați de spitalul câmpulungean. Directorul acestuia, dr. Adrian Cosinschi, spune că doar 10 din cele 60 de paturi existente la Vama ar putea fi redistribuite spitalului, dar numai ministerul este în măsură să stabilească numărul salariaților care vor fi redistribuiți la Câmpulung. Pentru clădirea preventoriului există varianta preluării ei, din patrimoniul Primăriei Vama, în cel al CJ, respectiv al direcției amintite, și înființarea unui stabiliment de recuperare-bătrâni, cu capacitate de 34 de persoane, printr-un proiect cu finanțare Phare. Personalul rămas pe liber are prioritate la angajare în acest stabiliment. Deocamdată el se află în concediu fără plată. În preventoriul Vama erau internați copii proveniți din focare TBC, dar și copii cazuri sociale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: