Pentru unii

Bugetul local, „o vacă bună de muls“

Familii care muncesc în străinătate, posesori de mici afaceri în bazar și proprietari de vile cu 6 camere cer scutiri de la plata obligațiilor > Aceasta, în contradicție cu adevăratele cazuri sociale asistații social, familiile cu venituri reduse, văduvele cu copii, pensionarii cu pensii insuficiente, șomerii, invalizii, familiile cu membri grav bolnavi sau divorțații cu copii în întreținere
Tot mai mulți suceveni se adresează primăriilor, solicitând exonerarea de la plata dărilor sau amânarea la achitarea unor penalități aplicate pe motiv de insolvabilitate temporară. Numai la ultima ședință, consilierii locali suceveni au analizat 34 de solicitări adresate de contribuabili, referitoare la aprobarea de înlesniri la plata impozitelor și taxelor datorate la buget. La acestea se adaugă alte 17 cereri, prin care se solicită înlesniri la plata dobânzilor și penalităților de întârziere aferente debitelor ce trebuiau să ajungă la vistieria comună.
 

Cele mai multe cereri de scutire se referă la impozitul pe clădiri, sumele datorate varind între 240 de mii și 930 de mii de lei vechi. Faptul că acestea sunt relativ mici, relevă o stare de sărăcie accentuată a unor categorii de contribuabili suceveni, aleșii aprobând, de regulă, diminurea cu 75 la sută a obligațiilor către vistieria municipală. Beneficiarii reprezintă adevărate cazuri sociale, respectiv asistați social, familii cu venituri reduse, văduve cu copii, pensionari cu pensii insuficiente, șomeri, invalizi, familii cu membri grav bolnavi, divorțați cu copii în întreținere. Spre exemplu, în una dintre situații, două fete minore locuiesc singure, sub tutela bunicilor, într-un apartament cu două camere, tatăl fiind în penitenciar după ce le-a ucis mama. Aleșii au respins însă o serie de solicitări, în urma anchetelor sociale rezultând că acestea sunt de-a dreptul nejustificate. Astfel, au apelat la clemența autorităților familii cu membri care muncesc în străinătate, posesori de mici afaceri în bazar și cu salariu de peste 10 milioane lei pe lună, proprietar a două apartamente cu câte două camere, deținător de vilă cu 6 camere implicat în activitate comercială, crescător a unui număr mare de animale, de pe urma cărora se pot obține venituri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: