Mission without Borders

500 milioane lei (vechi) pentru copii

Reforma în domeniul sistemului de protecție a copilului și atingerea indicatorilor din Uniunea Europeană presupun acțiunea comună a mai multor instituții și ONG-uri. În acest fel interesele instituțiilor specializate și ale ONG-urilor tind să fie comune, iar parteneriatul public-privat de bun augur. Urmărind acest scop, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava colaborează cu organizațiile active din județul nostru, cât și din țară, printre ele aflându-se Mission without Borders. Aceasta s-a gândit la copiii aflați în sistemul de protecție și la nevoile lor, desfășurând un program complex de îmbunătățire a calității vieții copiilor. Astfel, “la toate centrele de plasament s-au făcut donații constând în alimente – orez, zahăr, ulei, fructe, dulciuri -, în funcție de necesitățile fiecărui centru de plasament.
 

În același timp, s-au primit haine noi pentru ambele sezoane – cămăși, pantaloni, încălțăminte de interior – și mobilier nou. De aceste daruri s-au bucurat atât copiii din centrele de plasament, cât și cei aflați în școlile speciale. Valoarea întregii donații depășește 500 milioane lei vechi. Copiii din Centrul de Plasament “Dumbrava Minunată” din Fălticeni au primit sacouri pentru școală, iar la Gura Humorului s-a achiziționat un aparat auditiv și s-au plătit mai multe perechi de ochelari pentru copiii care urmează învățământul special în cadrul școlii din localitate” – arăta dl Gheorghe Straton, directorul DGASPC Suceava. Atragerea altor instituții și a ONG-urilor la astfel de acțiuni face parte din măsurile de reformă ale Guvernului României în domeniul protecției copilului, care, prin Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, acționează cu prioritate pentru > Continuarea descentralizării serviciilor și alocațiilor > Creșterea responsabilității comunităților locale în domeniul protecției drepturilor copilului > Integrarea socială a copiilor și tinerilor instituționalizați > Specializarea personalului > Concesionarea serviciilor și colaborarea cu organizațiile non-profit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: