Centru pentru tinerii dependenți de droguri

Jean Calvet, primarul adjunct al orașului francez Pontault-Combault, fost coordonator al Compartimentului antidrog din subordinea primului-ministru al Franței, intenționează să înființeze în județul Suceava, un centru destinat tinerilor în dificultate Ieri, la Prefectură a avut loc o întâlnire a unei delegații franceze, condusă de Jean Calvet, vicepreședinte al Departamentului Seine et Marne, cu prefectul Orest Onofrei și președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza. Principalul subiect aflat pe agenda întrunirii a fost înființarea, în județ, a unui centru pentru tinerii în dificultate, în special pentru cei dependenți de consumul de droguri. Costurile implementării proiectului vor fi suportate de autoritățile franceze, la centru dependenții urmând a beneficia de consiliere și îngrijire. Partea ro-mână va trebui să vină, însă, cu clădirile necesare. Francezii optează pentru plasarea centrului într-o zonă semirurală, apropiată de oraș, întrucât obligatorie este și implicarea cadrelor medicale de la spitalele din zonă.
 

Jean Calvet a precizat că, în prima fază, proiectul va avea o echipă mixtă de implementare, iar în ultimele etape acesta va fi „cedat” autorităților române. Până la sfârșitul anului, proiectul va fi transmis în formă scrisă autorităților județene, în vederea studierii și îmbunătățirii. Prefectul, Orest Onofrei, și șeful executivului județean, Gavril Mârza, au asigurat oaspeții francezi că, după finalizarea documentației și cunoașterea costurilor, vor face toate demersurile pentru asigurarea resurselor financiare necesare punerii la dispoziție a imobilului și implementării proiectului. Reprezentantul Guvernului în teri-toriu consideră că implicată ar trebui să fie și Agenția Na-țională Antidrog. De menționat este faptul că, orașul Pontault – Combault este înfrățit, din anul 1990, cu municipiul Rădăuți. Colaborarea dintre acestea s-a concretizat printr-o serie de schimburi culturale, la Rădăuți sosind și convoaie umanitare pentru spitale, școli și grădinițe. Jean Calvet coordonează mai multe organizații și instituții care au drept scop lupta împotriva consumului de droguri. Timp de mai mulți ani, dl Calvet a fost coordonator al Compartimentului antidrog din subordinea primului ministru al Franței.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI