Până la intrarea în UE, sucevenii „vor plăti ceea ce consumă“

În Burdujeni au fost debranșate (individual) primele 6 locuințe

Până la sfârșitul anul 2006, locuitorii Sucevei racordați la sistemul centralizat de termoficare vor avea contracte individuale cu Termica SA Suceava, iar prin reabilitarea sistemului și introducerea contorizării se vor putea efectua debranșări individuale rău-platnicilor, a anunțat, joi, primarul municipiului, Ion Lungu. Dl Lungu a spus, într-o conferință de presă, că până la sfârșitul lunii noiembrie a.c. se va realiza contorizarea separată a 20% din beneficiarii serviciului de termoficare, iar programul de contorizare va continua astfel încât să fie finalizat la sfârșitul anului 2006. „Deja am reușit să facem primele 6 debranșări individuale de la rețeaua de termoficare pentru unele familii din cartierul Burdujeni, care au mari restanțe la plata întreținerii”, a spus dl Lungu, care a subliniat că astfel nu se fac debranșări colective care să afecteze familiile care sunt cu plata facturilor la zi.
 

Domnia sa a arătat că programul de contorizare a consumului de energie termică va costa aproximativ 50 de milioane de lei (500 de miliarde de lei vechi) și este realizat în paralel cu proiectul de reabilitare a rețelelor de termoficare, în valoare totală de 25 milioane de euro. „Până la integrarea în Uniunea Europeană vom avea reabilitat în Suceava sistemul de termoficare, ceea ce va diminua la maxim pierderile din rețea și va conduce la o scădere semnificativă a costului gigacaloriei. Totodată, va exista o măsurătoare exactă a căldurii pe care locatarii o vor primi. Astfel, oamenii vor plăti ceea ce consumă”, a spus dl Lungu. El a reamintit că din 2007 agentul termic livrat populației nu va mai fi subvenționat, iar consumatorii casnici vor plăti prețul de producție și distribuție pentru acest serviciu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI