Vrem o șmecherie, nea Gigi!

Amar greu pe sufletul chibiților roșu-albaștri, după ce nea Jiji a cedat marca „Steaua” fostei AFC Steaua. Într-o singură zi, moșierul oier a aruncat la gunoi istoria, palmaresul, trofeele celui mai titrat club de fotbal din România. „Pasiunea” pentru fotbal a lui Becali a ținut de exact 11 miliarde de lei, datorii la stat pe care poate nu i-ar fi fost greu să le plătească, dar a preferat să le paseze și să scoată clubul la mezat pentru recuperarea lor. Foste vedete ale Stelei, Jenei, Balint, Bölöni, Tudorel Stoica, s-au crucit năucite de manevra finanțatorului și l-au categorisit imediat ca „nebun”, „inconștient” și cu alte apelative imposibil de redat aici. Reacții virulente au venit și de la suporteri, iubitori ai fotbalului care, din pasiune, ar fi în stare să-și vopsească locuințele în culorile clubului pe care l-au adorat și susținut toată viața, să-și boteze copii după numele fotbaliștilor care au făcut istorie la Steaua.
 

Daniela BEALE

Piere un club? Îl vor licita dinamoviștii cum se aude?? Va ajunge Cupa Campionilor uitată într-un beci prăfuit??? Anghel Iordănescu nu crede, pentru că, în opinia lui, „Steaua e unică și nu va dispărea niciodată, indiferent de ce face Becali”. Toți la un loc însă speră, speră cu disperare într-o șmecherie de-a oierului, care până acum a avut măcar meritul de a fi vertical în prostia lui. Speră ca Becali să nu le ia iubirea, mândria și rostul de a mai deschide televizoarele sau a veni pe stadion. Plânsul, nu râsul le vine la zvonul că Gigi va înființa o nouă echipă, o penibilă „Steaua creștină”, deși glumele pe seama atmosferei de pe stadioane în care va juca aceasta sunt savuroase. O șmecherie vrem, nea Gigi, una mică de la care să ne vină inima la loc….

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: