Hoții de fier vechi pun în pericol turiștii pe Rarău

Stâlpi și plăcuțe de orientare de pe câteva trasee montane au dispărut Stâlpii marcajelor montane din golul alpin de pe masivul Rarău au fost furați, iar turiștii sunt în pericol să se rătăcească sau să se accidenteze, în condiții de ceață sau de iarnă, pe traseele Moara Dracului – Limpedea – Rarău și Slătioara –Rarău. Șeful Serviciului Public Salvamont, Voicu Raia, ne-a spus că până și plăcuțele indicatoare de la intersecția celor două trasee montane au fost sustrase. Nu este pentru prima oară când hoți fără minte sustrag, probabil pentru a-i valorifica la fier vechi sau pentru a-și face garduri, stâlpii pe care sunt marcajele montane, nu doar în stațiunea Câmpulung Moldovenesc, ci prin mai multe locuri din județul Suceava.
 

„Am constatat că lipsesc 5 stâlpi de marcaj. Orientarea pe traseele Moara Dracului – Limpedea –Rarău și Slătioara –Rarău este dificilă din această cauză, iar problemele majore pot apărea mai ales pe timp de ceață sau de iarnă. Cei care au făcut asta sunt inconștienți, pun în pericol viața turiștilor. Noi rugăm orice turist care vrea să abordeze traseele din golul alpin Rarău să ne contacteze telefonic înainte și ori de câte ori are dificultăți pe munte, la numărul 0745-313052. În ce îi privește pe hoți, ne vom adresa Poliției, pentru că, deși paguba nu este foarte mare, nu e posibil să lăsăm ca mereu să îi pună cineva în pericol pe turiști și să scape nepedepsit. Totodată, rog pe cei de la firmele de colectare a fierului vechi să ne anunțe dacă apare cineva cu stâlpii de vânzare și să refuze să îi primească ca deșeuri de fier. Noi vom reface marcajele cît se poate de repede, cu certitudine până la sfârșitul lunii, dar trebuie să se facă ceva și pentru ca asemenea fapte să nu se mai repete. Totodată, din partea turiștilor se impune prudență”, ne-a spus Voicu Raia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: