Pericol de accident ecologic pe platforma ROMUPS

După achiziționarea activelor de către IMOTUR, două rezervoare supraterane ce conțin șlam cu acid sulfuric au fost lăsate de izbeliște, iar REMAT Vaslui dezafecta instalații tehnologice fără a avea acord de mediu > Comisarii de mediu au aplicat amenzi de 150 milioane lei vechi, impunând securizarea zonei și obținerea tuturor avizelor necesare După un control pe platforma industrială de la fosta ROMUPS S.A. Suceava, comisarii județeni de mediu au aplicat amenzi de 150 de milioane de lei vechi. O acțiune pe linia verificării efectuării plății contribuției la Administrația fondului de mediu, conform legii, a scos la iveală faptul că rezervoarele rămase după achiziționarea activelor de către IMOTUR SRL Suceava au fost lăsate de izbeliște. Cele două rezervoare supraterane metalice conțin substanțe chimice periculoase, respectiv șlam de acid sulfuric(acid cu impurități), folosit în trecut pentru decaparea căzilor de baie.
 

Întrucât nu a luat măsurile necesare pentru prevenirea eliminării accidentale de poluanți în mediu, societatea comercială ROMUPS, prin ACCER LICHI-DATOR, firma care se ocupă de lichidarea judiciară a ceea ce a mai rămas din fosta între-prindere de utilaje și piese de schimb, a fost sancționată cu 75 milioane lei. Lucrătorii de specialitate au impus măsuri de securizare a zonei și montarea de plăcuțe de avertizare asupra pericolului de toxicitate. Totodată, comisarii de mediu au depistat că REMAT Vaslui desfășoară activități de dezafectare-tăiere a instalațiilor tehnologice din două hale, fără a avea acord de mediu în acest sens. Pentru acest fapt, societatea vasluiană a fost amendată cu 75 de milioane de lei, activitatea fiind sistată până la obținerea tuturor avizelor necesare. În acordul de mediu urmează a se stabili clar cum se va proceda la apariția în instalații a gazelor sau diverselor tipuri de deșeuri. „La ora actuală suflăm și în iaurt, luându-ne toate măsurile de precauție, astfel încât să nu apară o deversare nedorită de șlam cu acid sulfuric. Mai ales că, știut este faptul, am avut și nefericitele accidente ecologice de la rezervoarele de acetonciahidrină de la METADET”, a declarat Elena Cristina Cojocaru, comisar-șef al Comisariatului Județean la Gărzii de Mediu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: