Regele vrea pădurea înapoi

Regele Mihai I solicită retrocedarea unei suprafețe de 50 de hectare de pădure, în perimetrul localității sucevene Pojorâta, în baza Legii 247/2005 privind regimul proprietății. Prefectul Orest Onofrei a declarat, joi, că în județ, până în prezent, au fost depuse, în baza noii legi privind regimul proprietății, 20.001 de cereri pentru retrocedarea a 292.480,26 hectare de teren, din care 22.450 de hectare reprezintă terenuri agricole, iar restul – terenuri cu vegetație forestieră. Domnia sa a precizat că cea mai importantă suprafață de pădure, de 192.000 de hectare, este revendicată de Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina.
 

În acest context, dl Onofrei a spus că și fostul suveran al României, Regele Mihai i, a depus o solicitare privind retrocedarea unei suprafețe de 50 de ha de pădure pe raza comunei Pojorâta. Prefectul a arătat că activitatea de retrocedare a proprietăților în județul Suceava este laborioasă și că va trebui să fie realizată cu „respectarea în-tocmai a legalității”. El a arătat că la Prefectură au fost depuse foarte multe plângeri privind lipsa de corectitudine a unor membri din Comisiile locale de fond funciar și a cerut primarilor să înlocuiască persoanele asupra cărora planează suspiciuni de incorectitudine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: