Duel politic

Nevoi stringente vs. constrângeri bugetare

Deputatul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat că mai multe clădiri în care funcțio-nează Spitalul din Fălticeni urmează să fie retrocedate în baza Legii 247/2005 și că este necesar să se aloce fonduri pentru amenajarea unui spital în oraș. El a arătat că o soluție ar fi amenajarea Policlinicii din municipiu ca unitate spi-talicească, dar pentru aceasta este necesară o investiție de aproximativ o sută de miliarde de lei vechi, sens în care va depune un amendament la Legea bugetului pe anul 2006. „Nu putem lăsa municipiul Fălticeni și comunele din zonă fără un spital”, a spus dl Stan, care consideră că și parlamentarii puterii ar trebui să susți-nă amendamentul său.
 

„Deși s-au încercat diverse formule de finanțare pentru finalizarea noii clădiri a spitalului, sin-gura viabilă în acest moment este alocarea fondurilor de la bugetul de stat”, a spus par-lamentarul sucevean. Pe de altă parte, prefectul de Su-ceava, dl Orest Onofrei, pre-ședinte al Organizației jude-țene a PNL, consideră „popu-listă” propunerea deputatului PSD, Prefectura, împreună cu Primăria Fălticeni și parla-mentarii liberali de Suceava, încercând să găsească soluții pentru atragerea de fonduri extrabugetare pentru finanța-rea lucrărilor. „Oamenii tre-buie să înțeleagă că, oricâte urgențe sunt în România, nu toate pot fi rezolvate. Și spitalul din Fălticeni este o urgență, dar există și surse extrabugetare, inclusiv fon-duri europene, care pot fi atra-se pentru finalizarea lucră-rilor. Este o problemă urgentă, pentru că parte din clădirile actualului spital sunt revendicate, altele sunt improprii, astfel încât spitalul ar trebui închis, iar bolnavii mutați la spitalul din Suceava”, a spus prefectul. El a arătat că parla-mentarii liberali nu pot să solicite 100 de miliarde de lei pentru acest spital, în condi-țiile în care reprezentanții Gu-vernului au precizat că există anumite constrângeri buge-tare care nu permit alocarea acelor fonduri. „În aceste con-diții, orice amendament ar fi, nu ar trece”, a precizat dl Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: