Constantin Severin, pe coordonate spaniole

În calitate de poet, Constantin Severin a fost publicat, recent, într-o “microantologie” de “poezie română contemporană” în revista spaniolă “Cuadernas del Ateneo”, ce apare în La Laguna, Tenerife. În paginile revistei sunt prezenți, în traducerea lui Joaquin Garrigos (considerat, spune poetul sucevean, drept cel mai valoros traducător din română în spaniolă), 12 autori români, primul dintre ei fiind, în ordine cronologică, George Bacovia. În “Cuadernas del Ateneo”, Constantin Severin publică 3 poeme cuprinse în volumul “Orașul alchimic” (Ed. Dacia, 2002), dar în revistă apar și fotografii ale unor lucrări de artă plastică pe care le-a creat. Este cea de-a doua revistă din Spania (după “Empireuma”) care îi publică versuri și pictură.
 

La 7 noiembrie a.c., Constantin Severin este invitat de Institutul Cervantes din București la lansarea revistei “Cuadernas del Ateneo”, în cadrul unei întâlniri la care vor participa și autori din Insulele Canare, precum Cecilia Domingues, Jian Jose Delgado, Sabas Martin, Nicolas Melini și traducătorul Joaquin Garrigos care, de altfel, din 2006, va deveni director al Institutului Cervantes (fapt consemnat și de presa spaniolă). Directorul de acum, dna Ioana Zlotescu, l-a invitat pe Constantin Severin la Institutul Cervantes și cu o expoziție de pictură.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: