Cu privire la trecerea angajaților SC TPS la TPL

Subprefectul Băișanu cere o anchetă

Domnia sa solicită și lămurirea declinului și intrării în faliment a TPS, astfel încât istoria să nu se mai repete Subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu le-a cerut instituțiilor abilitate să verifice modul în care angajații fostei societăți de transport public TPS au ajuns la noua firmă TPL. Domnia sa a arătat că sindicaliștii au acuzat că protocolul convenit între părți nu a fost respectat. Aceștia au reclamat că au fost determinați, „prin subterfugii și manipulări”, să-și semneze demisia de la TPS, fapt care le ar fi afectat drepturile de care ar fi putu beneficia, conform legii.
 

De asemenea, noilor angajați la TPL li s-au întocmit contracte de muncă pe perioadă determinată. Procedura este, potrivit subprefectului, contrară legii, aceasta fiind limitată doar la un număr limitat de spețe. „În cadrul Comisiei de dialog social s-a hotărât ca organele abilitate să verifice corectitudinea acestora, iar dacă nu sunt conforme legis-lației în vigoare, să fie anulate și să se încheie contracte pe durată nedeterminată”, a spus dl Băișanu. De asemenea, sub-prefectul a solicitat factorilor responsabili să facă demersuri pentru a fi lămurite toate aspectele declinului și intrării în faliment a SC TPS și constituirii TPL. „S-a stabilit ca toate serviciile desconcentrate în măsură să facă analize și să caute vinovații care au dus la ducerea în faliment a vechii societăți, pen-tru ca să nu ne trezim cu aceleași surprize și cu noua societate TPL”, a precizat subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: