Recidivistă la ilegalitate

Grădinița particulară „Vivatim“

Conducerea IȘJ a anunțat, ieri, Poliția Comunitară despre faptul că grădinița particulară Vivatim”, din cartierul sucevean Obcine, funcționează ilegal, iar cei care răspund de ea nu au permis reprezentanților IȘJ să intre acolo, ne-a informat inspector general-adjunct Niculai Barbă. Dânsul ne-a mai precizat că va face o a-dresă către Poliția municipiului, pentru a lua măsurile care se impun, și una către conduce-rea grădiniței, prin care o va anunța să se prezinte la inspectorat. „Vor avea tot sprijinul nostru pentru a intra în legalitate. Eu nu vreau să pun bețe în roate învățământului particular, dar ei trebuie să înțeleagă că nu pot funcționa în aceste condiții”, a spus Niculai Barbă.
 

La inspectorat s-a aflat (întâmplător dintr-un anunț de publicitate dat la televiziunea locală) că această grădiniță înscrie copii, deși nu a făcut nici un demers pentru autorizare. O echipă de la IȘJ, compusă din inspectorul de specialitate, responsabilul cu învățământul particular și juristul instituției, s-a deplasat luni dimineață pe Strada Victoriei, unde se află grădinița. „Reprezentanții IȘJ au fost obstrucționați de dna Banu să intre în grădiniță, au stat la ușa de la intrare. Au constatat că era frig în sala respectivă în care se aflau 5 copii. Un al șaselea, însoțit de un părinte, s-a întors din drum. Dna Banu a fost chemată pentru discuții la inspectorat. Ea a spus că au dosarul pregătit și vor veni. Nu știm ce personal funcționează acolo, nu au cerere în vederea acreditării. Echipa de control a cerut documentele, lista cu copiii înscriși, dar cei de acolo au spus că documentația e acasă. Echipa de control a aflat de la un copil că plătește o taxă de 1,5 milioane lunar”, a declarat dl Barbă. Ieri, pe la ora 11, domnia sa s-a deplasat personal la grădinița respectivă, împreună cu doi ziariști; când au ajuns la fața locului au văzut lacăt pe ușă, deși înăuntru erau copii. Grădinița „Vivatim” a mai fost în această situație anul trecut, când iarăși au fost chemați jandarmii s-o închidă, numai că atunci funcționa, tot ilegal, la parterul unui bloc din același cartier. Atunci, conducerea grădinițe motivase că, de fapt, unitatea aparține unei fundații umanitare și că nu derulează activitate de grădiniță, ci de recreare a copiilor. Numai că și atunci, și acum, pe ușa de la intrare scria/scrie clar „grădiniță”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI